Suroviny:
1ks stehno z malého prasiatka pribl.2,5-3 kg
0,5l hnedé pivo
grilovacieho korenia
soľ
čierneho mletého korenia
2 strúčiky cesnak
Postup receptu:
Pripravíme si väčšie množstvo marinády z piva, grilovacieho korenia, soli, čierneho mletého korenia a cesnaku.
Do stehna z prasiatka vstrekujeme veľkou striekačkou marinádu do čo najviac miest.
Stehno vložíme do nádoby so zvyšnou marinádou a častejšie ho otáčame. Marinujeme aspoň dva dni.
Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do 240-250°C vopred predhriatej pece. Takto pečieme cca 2 – 3 hodiny.
Stehno musí byť počas pečenia otočené kožou hore a nezabúdajme ho polievať výpekom.
Keď už je mäso mäkké, kožu nadrežeme a vložíme odkryté do pece. Pečieme do chrumkava.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store