Suroviny:
Kuracie časti (horné, dolné stehna)
1kg zemiakov
100g Goudy (alebo iného tvrdého syra)
soľ
rašca
trochu mlieka
Postup receptu:
Rimsky hrniec namočime do vody, minimalne na 20 min. až pol hodinu. Zatiaľ si očistýme zemiaky a nakrájame na malé kocky alebo kolieska. Očistime kuracie stehna a nasolime. Tvrdý syr nastrúhame na hrubom strúhaku.
Keď mame všetko pripravene, vytiahneme hrniec z vody a dame doňho zemiaky, povrchu trochu posolíme, ale netreba. Navrch naukladame kuracie stehna, nemali by sa prekrývat. Stehna posýpeme rašcou a sýrom. Zakryjeme vrchnakom a dáme do studenej rúry. Rúru zapneme na 200°C a nechame piect hodinu a pol. Potom vytiahneme, opatrne otvorime a mäso potrieme mliekom. Nechame ešte zapiect asi 15-20min.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store