Zvýšilo sa vám niekoľko zemiakov po príprave obeda? Hodil by sa vám k mäsu nejaký šalátik? Aj s týmto receptom som sa zoznámil až v Medzibodroží, u nás doma v Maďarsku som nikdy nič podobné neochutnal. Tento šalát sa výborne hodí k vyprážanému mäsu alebo k rybe, mne osobne chutí oveľa viac ako francúzsky zemiakový šalát.
Prísady:
70 dkg zemiakov (vhodného do šalátu)
1 veľká červená cibuľa
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti
0,5l vody
1dl octu (8%-ný)
4 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice cukru
Postup prípravy:
Zemiaky so šupkou uvaríme v slanej vode, následne ich schladíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska veľkosti 1-2 cm. Do misky vrstvíme zemiaky, čierne korenie, krúžky cibule. Keď sa nám minú ingrediencie, zemiaky podlejeme so šťavou pripravenej z vody, cukru, oleja a octu.
Misku zakryjeme a dáme do chladničky.
Odporúča sa pred servírovaním nechať stáť šalát aspoň pol dňa, aby sa chute spojili.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store