Suroviny:
1,5-2 kg bravčový bôčik alebo obrezky
1 kg pľúcka
1 kg bravčová pečeň
1 kg lalok
0,75 kg kožiek
0,5 kg cibuľa
100 g cesnak
100 g soľ
20 g mleté čierne korenie
1,5 KL majoránka
1,5 kg ryžu
8-10 meter črevá
Postup receptu:
Do veľkého hrnca dáme variť vodu, osolíme ju a do vriacej dáme umytú pečeň, bôčik, pľúca, lalok a kožky. Pridáme pár strúčikov cesnaku a varíme do mäkka. Cibulu nakrájame na drobno., upražíme a tiež pomelieme s uvarenými surovinami. Vyberieme z vývaru, ten si necháme. Uvarené suroviny pomelieme. Medzitým si prichystáme ryžu, ktoré sme prebrali a oplachli pod tečúcou vodou. Namiesto vody použijeme časť vývaru. Hotové zmiešame s pomletým maglajzom, ochutíme korením, cesnakom, ak treba soľ, pridáme ešte a rozmrvíme trocha majoránky. Plníme do čriev. Hotové dávame do sieťovky, tú navlečieme na varechu a asi 20-30 minút paríme vo vývare, ktorý nesmie veľmi vrieť, lebo by popraskali. Vyberieme na plechy a rozložené necháme vychladnúť.
Ak narobíme viac,čo nerozdáme a nezjeme, kľudne zamrazíme
DOBRÚ CHUŤ.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store