Už len pár dní nás delí od Veľkonočných sviatkov, ktoré patria k najstarším a pre kresťanov k najvýznamnejším sviatkom vôbec.
Suroviny:
1 liter mlieka
10 vajec
soľ
Postup receptu:
Mlieka dáme variť, vajcia rozšľaháme a vlejeme do vriaceho mlieka. Osolíme. Za stáleho miešania varíme dovtedy, kým vajcia nezačnú hrudkovatieť. Keď sa začne tvoriť číra srvátka, odstavíme, vlejeme do utierky, ktorou sme vyložili inú nádobu a hrudku zviažeme do utierky na spôsob syra , trochu stlačíme, aby sa spojila, ale nie príliš, aby nebola suchá. Zavesíme nad nádobu aby odtiekla. Po stuhnutí dáme do alobalu a odložíme do chladničky. Hrudku potom krájame na plátky a je jasnožltou ozdobou veľkonočných mís, zároveň by nemala chýbať v košíku, ktorý sa nesie do kostola na posvätenie.
Tip: ak máte radšej sladké, do hrudky môžete počas varenia pridať cukor a ku koncu varenia aj hrozienka
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store