Porchetta je známe a veľmi obľúbené korenisté jedlo, vcelku pečené vykostené bravčové mäsko s kožou, z oblasti stredného Talianska (Marche, Abruzzo, Umbria, Lazio). Aj napriek jeho jednoduchej príprave, patrí medzi najobľúbenejšie jedlá a je to skvelý ťah na to, ako očariť svojich hostí.
Suroviny:
1 kg bravčové karé s kožou
3 zväzky rozmarín
5 strúčikov cesnak
1 PL feniklové semienka
1 PL morská soľ
1 KL mleté čierne korenie
kôra z citróna
1 KL paprička čili
Salsa verde zelená omáčka
100 g petržlenová vňať
100 g mäta
30 g kapary
30 g sardely
10 g dijonská horčica
200 ml olivový olej
citrónová šťava
mleté čierne korenie
Postup receptu:
Bravčové karé spolu s bôčikom spracujeme tak, aby sa dalo zrolovať. Kožu neodstraňujeme, ale ponecháme.
Všetky koreniny, teda rozmarín, cesnak, fenikel, hrubú soľ, čierne korenie, citrónovú kôru a čili, spracujeme v mažiari na jemnú zmes. Mäso zvnútra potrieme koreninovou zmesou, kožu narežeme, zrolujeme do tvaru valca a previažeme kuchynskou niťou.
Mäso pečieme v pece 1 a 1/2 hodiny pri teplote 220-230 °C.
Počas pečenia stále podlievame vypečenou šťavou.
Všetky suroviny na salsa verde nasekáme, primiešame horčicu, olivový olej, citrónovú šťavu, čierne korenie a dôkladne premiešame.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store