Vynikajúca grilovaná pochúťka vhodná na záhradnú oslavu. Podávame s čerstvým miešaným zeleninovým šalátom.
Suroviny:
8 ks kuracie stehenné štvrte
100 ml olej olivový
2 ks feferónky sterilizované
2 čl korenie grilovacie
2 čl paprika červená mletá
5 pl kečup ostrý
1 pl med
5 strúčikov cesnak
50 ml brandy
1 čl soľ
Postup receptu:
Celé kuracie stehná (kuracie stehenné štvrte) vykostíme. Keď odstránime kosti stiahneme zo stehien kožu a hrubšie, silnejšie časti svaloviny jemne ponariezame tak, aby sme čo najviac zväčšili plochu stehenného rezňa.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájané feferónky, premiešame a odstavíme z ohňa. Prisypeme korenie a mletú papriku. Pridáme pikantný paradajkový kečup, med, očistený a pretlačený cesnak. Prilejeme brandy (koňak). Dobre rozmiešame a mäso po jednom do marinády namáčame. Ukladáme do uzatvárateľnej nádoby, zvyšnú marinádu nalejeme na povrch. Uzavrieme a dáme na 12 hodín do chladničky odležať.
Pred grilovaním mäso vyberiem asi na 30 minút z chladničky, posolíme a premiešame. Grilujeme pomaly zo všetkých strán 20 minút.
Počas grilovania môžeme mäso potierať zvyšnou omáčkou, alebo olejom.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store