Suroviny:
200 g steaku v celku
200 g bravčovej krkovičky
200 g kuracích pŕs
½ červenej papriky
½ zelenej papriky
½ žltej papriky
100 g malých šampiňónov
2 cibule
1 červená chilli paprička
1 zväzok tymiánu
1 PL naložených guličiek zeleného korenia
3 strúčiky cesnaku
180 ml olivového oleja
Postup receptu:
Mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na kúsky. Papriky a šampiňóny očistite a umyte. Cibuľu olúpte. Papriky a cibuľu nakrájajte na kúsky.
Na niektoré grilovacie ihly napichujte striedavo kúsky papriky, cibuľu, hovädzie a bravčové mäso. Na ostatné ihly kúsky papriky, cibuľu, huby a kuracie mäso. Chilli papričky umyte, očistite, pozdĺžne rozpoľte a špičkou noža odstráňte jadierka. Papričky nakrájajte na malé kocky. Opláchnutý tymián a zrnka korenia nasekajte najemno. Cesnak olúpte a prelisujte. Premiešaním papričiek, cesnaku a korenia s olivovým olejom získate marinádu.
Špízy vložte do veľkej, plochej misy a prelejte marinádou. Prikryté nechajte v chladničke asi 10 hod. marinovať. Potom vyberte špízy z marinády a nechajte dobre odkvapkať. Marinádu uschovajte. Špízy grilujte za častého obracania a potierania marinádou asi 10 min.
Ako príloha sú vhodné hlávkový šalát, bruschetta a diabolská omáčka.
TIP: Aby boli všetky suroviny na grilovacej ihle rovnomerne prepečené, musí byť približne rovnakej veľkosti.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store