Suroviny:
1 kg zemiaky
4 ks paštrnák
4 ks mrkva
4 PL olivový olej
6 strúčikov cesnak
rozmarín
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu:
Zemiaky a paštrnák ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na polovice. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu, v ktorej zemiaky 12 minút povaríme.
Na posledné 4 minúty k zemiakom pridáme zvyšnú zeleninu. Po uvarení zlejeme, necháme mierne vychladnúť.
Do zapekacej misy dáme olej, zeleninu, ošúpaný cesnak a natrhaný rozmarín. Dôkladne osolíme a okoreníme. Pečieme 45 až 50 minút v rúre alebo pece vyhriatej na 200 °C. Počas pečenia zeleninu niekoľkokrát poobraciame. Podávame ako prílohu k pečenému alebo varenému mäsu.
Čas pečenia: 50 minút
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store