Suroviny:
2,5 kg bravčové rebierka
Moridlo:
2 l voda
1 dl ocot
50 g soľ
3 ks bobkový list
5 g celé nové korenie
1 ks cibuľa
5 strúčik cesnak
Marináda:
1 kl soľ
1 pl med
1 pl kečup
1 pl olej
1 pls sójová omáčka
4 strúčiky cesnak
2 pl šťava citrónová
1 pl pomarančový lekvár
Postup receptu:
Bravčové rebierka nakrájam na porcie a dám do hrnca pomaly variť do moridla s uvedenými prísadami. Obvarím ich len do polomäkka, aby sa na grile rýchlejšie upiekli. Túto metódu využívam len vtedy, keď nechcem na rebierka dlho pri grile čakať… Pritom sú šťavnaté a zvonka chrumkavé.
Rebierka vyberiem z vody na plech a poriadne do nich (do horúcich) povtieram pripravenú marinádu. Marinádu pripravím z uvedených surovín. Ja to robievam odoka, lebo skúšam vždy nové spôsoby. Túto marinádu mám vyskúšanú a chutí nám asi najviac. Takto pripravené rebierka dám do chladničky aspoň na tri hodiny. Ja som ich tam mala dva dni… Rebierka grilujem vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich ešte zvyknem poprskávať pivom. Ale dajú sa aj doma v trúbe na plechu upiecť, ako dnes. Vtedy ich len uložím na plech, nepodlievam ani nezakrývam…len upečiem do chrumkava.
Grilované rebierka podávam s čerstvo nastrúhaných jabĺčkovým chrenom, horčicou, kyslou ľubovolnou prílohou, no hlavne s dobrou náladou v dobrej spoločnosti.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store