Suroviny:
4 kuracie stehná
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica praženého sezamu
50g kustovnice (goji)
soľ
sušená červená paprika
voda na podlievanie
Postup receptu:
Najprv očistíme cibuľu a cesnak. Cibuľu nadrobno nakrájame rozprestrieme na dno pekáča a posypeme kustovnice. Ďalej na suchej panvici dozlatista opražíme sezam.
Potom opláchneme osolíme a posypeme červenou paprikou kuracie stehná a vložíme do pekáča na cibuľu.
Medzi kuracie stehná vložíme cesnak, posypeme opraženými sezamom a podlejeme vodou. Priklopíme vekom alebo zakryjeme alobalom.
Všetko vložíme do predhriatej pece na 200 ° C a za občasného polievanie výpekom pečieme do mäkka cca 40minut. Na posledných 5 minút zložíme veko (alobal) a dopečieme kôrku.
Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store