Suroviny:
40 g droždie
1 lit mlieka
35 dkg maslo
8 ks vajcia
1 pl cukor krištáľový
2 ks cukor vanílkový
30 dkg cukor práškový
1 kg múka polohrubá
soľ
Postup receptu:
Z 4 dkg droždia, lyžičky cukru, štipky soli a 0,5l vlažného mlieka necháme vykysnúť kvások.
Do hotového kvásku pridame 8 žltkov, 5 dkg masla, dobre to premiešame a pridáme 1kg polohrubá múky, 0,5l vlažného mlieka a vypracujeme cesto, ktore nechame vykysnúť.
Krém : 30dkg práškového cukru, 30dkg masla, 2 balíčky vanilkového cukru, vymiešame to na penu.
Cesto vyklopime, posypeme múkou, vyvaľkame a natreme krémom. Zrolujeme a režeme na približne 4cm rolky. Nádobu trocha natreme kremom a ukladame rolky, ktore môžme natrieť medzi sebou roztopeným maslom alebo olejom aby sa po dopečení ľahšie vyberali.
Keď vykysne dáme piecť pri 180 C, medzi pečením môžme roladu poliať 1dl vlažného mlieka s cukrom.
Dobrú chuť praje Ildikó Papp ( Nádudvar, Maďarsko )
ona vie najlepšie urobiť Ferdinandovi rolád.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store